Support International Business (SIB)

Support International Business (SIB) is een programma van het Ministerie van Economische Zaken – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ondernemers die de stap naar het buitenland willen maken kunnen een beroep doen op een (gedeeltelijk) gratis coachingstraject.
4Days International heeft sinds 2103 tientallen coachingstrajecten uitgevoerd in samenwerking met RVO.

Hoe werkt het?
Over een periode van enkele maanden wordt in een aantal coachingsgesprekken de ondernemer ondersteund bij het opstellen van een pragmatisch exportplan voor zijn of haar doelland: het land dat de ondernemer kiest als exportland.

Ervaringen met de SIB-vouchers
Tientallen ondernemers hebben de afgelopen jaren gebruik gemaakt van dit coachingstraject in sectoren als tuinbouw, agrifood, internationale handel, ICT, industriele automatisering, proces industrie, onderwijs & educatie, transport & logistiek, water, energie en de creatieve sector. Enkele reacties op de coaching:

Mariette Wolbert (Mariette Wolbert Textiles; werkt samen met Mik en Inge Bečka in BWB – Bečka-Wolbert-Bečka. Met Koninklijke Tichelaar Makkum produceren zij de Ridge Tile) over de coaching:

“Wat ik tijdens de sessies heb geleerd is bewust te worden waarvoor ons bedrijf en merk staan. Daardoor wordt de focus, waar je naar toe wilt, duidelijker. Er is binnen 4Days International een grote ervaring en een buitenlands netwerk. Deze kennis wordt van harte gedeeld, aan de hand van de vragen van de deelnemer. Ik vond het een luxe om te werken met zulke betrokken, enthousiaste mensen.
Concreet: Inge & Mik Bečka en ik zijn, op advies van 4Days International, als Bečka-Wolbert-Bečka voor de tweede keer naar Milaan gegaan tijdens de Salone. Hierdoor zijn de contacten die we verleden jaar hebben opgedaan verstevigd en zijn er weer nieuwe contacten opgedaan. De aanpak was gestructureerd. Voor een eindconclusie is het nu nog te vroeg maar het zou mij verbazen als hier niet de nodige opdrachten uit voortkomen.”


Speciaal voor ondernemers in Turkije heeft MANZ Legal, in samenwerking met Coney Tax Experts de website HollandaHukuku.com ontwikkeld. Op deze website wordt in het Turks uitgelegd hoe de Nederlandse juridische en fiscale systemen werken.

    Over de coaching: ‘Antje en Han hebben een brede ervaring als het gaat om zaken doen met buitenlandse partijen. Vanuit die ervaring kunnen ze Nederlandse ondernemers op een laagdrempelige wijze de goede kant op sturen; de grens over. Hun passie voor de internationale betrekkingen werkt aanstekelijk.’


Ellis in Wonderland is actief in serious gaming. De afgelopen jaren richtte Ellis Bartolomeus – met succes – haar pijlen op India. Ellis Bartolomeus over haar organisatie: “I am Ellis in Wonderland, with my experience of designing interaction and play over 20 years, I now advise companies who need a game and companies who make games so I can help more people play more and better games. I am involved in academic and personal research on the topic of the value of play.”

    Over de coaching: I wish to thank Antje and Han, they helped me looking in a mirror and reflect on the things I professionally wish and hope for but also the things I could do and should do in a more realistic perspective then I was able to create on my own.


LabForRent, over de grens actief in Belgie, is de efficiëntste online marktplaats voor labruimte, apparatuur en kennis. Voor het management van LabForRent tekenen Dr Maarten B.M. van Dongen en Ir Arthur Tutein Nolthenius.

    Over de coaching: ‘Goed voorbereid en helder advies en immer levendig overleg: samen kom je verder.’

Wilt u weten of u voor een coaching traject in aanmerking komt?
Neem dan contact op met 4Days International:

Han van der Zwan (06 1906 3496), han.vanderzwan@4days-international.com, of
Antje Melissen (06 2601 0716), antje.melissen@4days-international.com