‘We willen nieuwe energie in Europa brengen’

De Italiaanse Andrea Venzon (26) is de oprichter van Volt, een politieke partij die inmiddels in veel Europese landen actief is. Venzon ziet de politiek in Europa als nationaal, en vindt dat de meeste Europarlementariers nationale politiek in Brussel bedrijven. “Niemand in de politiek verdedigt de waarden waarmee ik ben grootgebracht. Een open maatschappij. Sociale gerechtigheid. Een sterk Europa.”

Volt, de eerste pan-Europese partij van het continent, wil een pragmatische, rationele politiek bedrijven. De partij pleit op Europees vlak voor een gezamenlijke asiel- en immigratiepolitiek, voor Europese belastingen en een Europees arbeidsbureau.
Volt wil meedoen aan de verkiezingen in 2019. Een Nederlandse tak is in oprichting.

Lees het volledige artikel hier.